top of page

 Den mest benyttede akupunkturbehandling er ved hjælp af nåle, der indstikkes i de bestemte punkter på kroppen, men man kan ofte behandles med lige så godt resultat på følgende måder:
 

 • Moxabehandling
  - varmepåvirkning af punkterne

 • El-stimulerin
  - elektrisk påvirkning af punkterne

 • Akupressur
  - fingertryk og massage på punkterne

 • Sugekopper
  - vacuumpåvirkning af punkterne

 

BRUGER MAN ALTID NÅLER?

Erfaringsmæssigt er nålemetoden den bedst virkende, evt. i kombination med en af de ovennævnte behandlingsformer.

En konsultation indledes typisk med samtale, puls- og evt. tungediagnose, der vil danne grundlag for et videre behandlingsforløb. Vi vil samtidig rådgive m.h.t. kost, motion, urtemedicin...

Vores terapiformer er klassik akupunktur med meget små, tynde éngangsnåle, herunder evt. moxa (varmebehandling).
Erfaring viser, at man ofte kan nedsætte eller undgå medicinforbrug.
Man kan føle sig træt og udmattet, derfor anbefales det at afsætte tid til hvile og afslapning, efter især de første behandlinger.

 

Priser
(pr. 1. juli 2023)

Første Konsultation med behandling: 550,-
Efterfølgende behandling: 490,-
Vi tilbyder også 10 x behandlingskort med rabat samt gavekort.

 

En stor del af forsikringsselskaberne yder tilskud til akupunktur-behandling i deres sundhedsforsikringer via RAB-ordningen.

RAB (Registreret Alternativ Behandler) er en brancheadministreret registreringsordning under Sundhedsstyrelsen.

Yinyang Center er RAB-registreret, hvilket betyder, at vores klinik lever op til en lang række krav fra den danske sundhedsmyndighed, Sundhedsstyrelsen, bl.a. om etik og moral, sikkerhed og hygiene, f.eks. udelukkende anvendelse af sterile engangsnåle, samt krav om efteruddannelse og forsikring m.m.

Moxabehandling

 

Moxa kan bruges indirekte med en moxa-stav på en akupunkturnål, eller ved at brænde direkte på huden med små moxa-kegler, nogle på størrelse med et riskorn, andre igen på størrelse med en fem krone.

Moxa kan anvendes ved fx gigtsmerter i leddene, kolde hænder og fødder, muskelsmerter og styrkelse af immunforsvar. Desuden har Moxa en afspændende effekt på psyken.

 

El-stimulering

Ved nogle behandlinger kan man med fordel anvende el-stimulation. El- stimulation bruges ofte ved led og muskel-smerter, sportsskader, gamle skader hvor smerten ikke forsvinder, muskelspændinger, ryg og knæ-smerter. Små krokodillenæb sættes på skaftet af de nåle der sidder i de punkter man ønsker at påvirke/stimulere, man tilfører derefter en lavfrekvent strøm. Patienten mærker strømmen som en svag snurrende fornemmelse i punktet. Der er ikke smerter forbundet med denne form for behandling.

 

Akupressur

Akupressur virker efter samme principper som akupunktur, bare uden nåle. Punkter langs kroppens meridianer stimuleres med tryk - en teknik, der er beskrevet i traditionel kinesisk medicin.

Kroppens lidelser skyldes en blokering eller forstyrrelser i energistrømme langs meridianer i kroppen. Stimulering af punkter hjælper til at frigive blokering, således at energien cirkulerer frit og får kroppen tilbage til den naturlige balance.
 

 

bottom of page