top of page

...AKUPUNKTURENS HISTORIE

 


Akupunkturen har gennem mange tusind år vist flotte resultater ved en lang række sygdomme, men anerkendes for alvor i Vesten i 1979, da WHO officielt erklærede akupunktur velegnet som helbredelsesmetode til en lang række sygdomme (se listen). Akupunkturen er derfor i dag genstand for en stigende interesse, og vinder mere og mere frem. Gennem tiderne er millioner af patienter verden over, blevet overbevidst om akupunkturens fantastiske effekt på en lang række lidelser.
 

 

Akupunkturens filosofiske lære baseres på, at det er vekselspillet mellem Yin og Yang, der styrer universet og mennesket, så længe de 2 faktorer er i balance, er mennesket sundt og helt. Selve behandlingen forgår ved at der stikkes tynde nåle i bestemte akupunkturpunkter.

Punkterne er via meridianerne - interne forbindelser, forbundet med organerne.

Ved stimulation af et akupunkturpunkt påvirkes livsenergien / Qién, for på den måde at genoprette ubalancer i energiforløbet.

At vitalisere og opretholde balance i livsenergien og de indre organer, sås dengang som i dag, som en forudsætning for sundhed og harmoni, i tråd med dette ses sygdom som et udtryk for ubalance.
Indenfor Traditionel Kinesisk Medicin tilstræbes det at højne livskvaliteten, forebygge sygdom og genetablere balance. Til dette benyttes nåle, urter, indre øvelser og massage. Sideløbende hermed tillægges kostvejledning og livsstilvejledning stor betydning. Man mener at kroppens livsenergi (chi eller qi) cirkulerer gennem 14 kanaler, kaldet meridianer, som har forgreninger med forbindelse til kropslige organer og funktioner.

" En middelmådig læge kurerer sygdommen, mens en god læge forhindre den "

- kinesisk ordsprog

 

 

                                       " Sundhed er ikke alt, men uden sundhed er alt intet "

                                         - kinesisk ordsprog

LÆS MERE
bottom of page